Waarom Savimetal?

Gebalde knowhow en proactief advies

Wij stellen onze knowhow ten dienste van onze klanten. Hierbij adviseren wij u bij de meest diverse vragen, o.a. wat betreft de constructie of de keuze van geschikte grondstoffen.

Bij Savimetal wordt elke klant individueel bijgestaan. Het meertalige verkoopteam bestaat uit ervaren, competente technicien ingenieurs. Zij kennen onze afzetmarkten en weten waaraan onze klanten grote waarde hechten. Hierbij gaat ons advies een heel pak verder dan de basisvragen. Bij een gedetailleerd constructie- en grondstoffenadvies kunnen onze experts problemen proactief vermijden. Ook bij de realisatie van de wensen van de klant proberen wij steeds voorstellen aan te reiken voor het optimaliseren van de slijtvastheid of de levensduur van het gietstuk.

Gebalde knowhow en proactief advies

Productkwaliteit en precisie

Bij Savimetal gebeuren alle productiestappen, van de planning via de modelschrijnwerkerij tot de nabewerking en de kwaliteitscontrole, intern. Alleen zo kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen.

De kwaliteit van een gietstuk begint bij de kwaliteit van de grondstoffen. Daarom werken wij samen met bekende leveranciers die bekend zijn vanwege hun onberispelijke producten. Ook de perfecte selectie van grondstoffen en een optimale constructie zorgen mee voor de kwaliteit van de afgewerkte gietstukken. Bij elke fabricagestap die door onze ervaren ambachtslieden wordt uitgevoerd, vinden er kwaliteitscontroles plaats. Bij de oplevering van de eindproducten gebeurt tenslotte nog een laatste kwaliteitscontrole. Hierbij maken we, al naargelang de wens van de klant, gebruik van verschillende methodes.

Productkwaliteit en precisie

Flexibiliteit en betrouwbaarheid

Wij passen ons aan aan de individuele wensen van onze klanten! Wij hechten grote waarde aan de realisatie van individuele wensen, zowel qua uitvoering als qua leveringstermijn.

Ons bedrijf is zo gestructureerd dat wij individuele wensen zonder meer kunnen uitvoeren. Bij de gietstukken onderscheiden wij ons door een legeringsaanbod dat meer dan 250 grondstoffen omvat. De productie van unicaten en prototypes is mogelijk, zowel in de modelschrijnwerkerij als in de gietvormmakerij en in de smelterij. Hierbij garanderen wij de kortst mogelijke termijnen om productiestilstanden bij de klant zo veel mogelijk te vermijden. Ook bij de afname zijn we flexibel: van opslag tot en met expresverzending en just-in-time-levering: alles is mogelijk.

Flexibiliteit en betrouwbaarheid