Toepassingen

Staalindustrie

Wij leveren alle gangbare onderdelen en speciale fabricagestukken voor de staal- en hoogovenindustrie. Hierbij beantwoorden wij aan de specifieke vereisten inzake hittebestendigheid en slijtvastheid.

Jarenlange ervaring inzake fabricage van gietstukken voor de staalindustrie

De staal- en hoogovenindustrie blijft een sleutelfactor voor economische groei. Staal wordt tenslotte in diverse domeinen verwerkt. Wij zijn vertrouwd met de vele uitdagingen van onze klanten en zijn in staat om hen te helpen deze tot een goed einde te brengen.

Onze ervaren ingenieurs stellen hun vakkennis ten dienste van onze klanten en projecten. Zij staan u bij met hun advies. Ze stellen zich niet tevreden met het blind uitvoeren van aanvragen, maar denken mee en stellen onze klanten proactief ideeën voor.

Van unicaat tot grote series

Ons dienstenaanbod is erg uitgebreid. Wij realiseren zowel unicaten als grote series. Unicaten kunnen we snel en betrouwbaar leveren. Uit ervaring weten we dat vele onderdelen erg dringend nodig zijn om financiële verliezen ten gevolge van bedrijfsstilstanden te vermijden. Wij zijn in staat om deze unicaten op uiterst korte termijn te fabriceren.

Bij grote series hechten we bijzondere waarde aan de herhalingsnauwkeurigheid. We hanteren erg krappe toleranties. Bij bottlenecks bij de klant proberen we om onze leveringstijden aanzienlijk te verkorten.

Onze experts weten dat hittebestendigheid en slijtvastheid voor de staal- en hoogovenindustrie van fundamenteel belang zijn. Overeenkomstig hiermee besteden wij hieraan bijzondere aandacht. Uiteraard bieden wij onze klanten een veelzijdig aanbod legeringen aan. Van temperstaal via roestvrij staal en gehard gietijzer met hoog chroomgehalte tot Ni-hard en mangaanstaal: onze klanten kunnen hiervoor allemaal bij ons terecht en behoeven zo slechts één toeleverancier.

Voor de staalindustrie fabriceren wij o.a. volgende onderdelen:

  • Sinterrooster staven
  • Pelletrooster staven
  • Zijwanden voor roosterwagens
  • Breeksterren voor sinterbrekers
  • Afsluitklokken voor hoogovenopeningen
  • Dubbele kegelkleppen voor de ontstoffing van sinterinstallaties
  • Materiaalkleppen en hefbomen voor het vullen van hoogovens
  • Koelplaten
  • Slijtplaten en ringen voor trechters
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen
Staalindustrie - Toepassingen